...

HaiHui în Islanda

Categoria: Arhiva

Detalii HaiHui

Pret: 999 euro

Perioada: 14 Sep 2021 - 23 Sep 2021

Destinatie: Islanda

Numar locuri: 0

Servicii incluse: Bilete de avion București-Londra, Londra- Reyjkiavik și retur, cu taxe de aeroport incluse și bagaj de mână Cazări în camere duble Tur lider voios

Servicii neincluse: Transport intern cu minivan și benzină -aproximativ 150 € euro. Plata se face înaintea excursiei Intrare Blue Lagoon 54 € Whale Watching aproximativ 80 € Tur cu barca la ghețar aproximativ 72 € Intrări la obiective turistice Cheltuieli personale

Locurile pentru acesta excursie sunt epuizate. Inscrie-te pe lista de asteptare.

Insotitor calatorie

Alexa

Calatoare entuziasta

Intro excursie

Ce ai zice de o călătorie pe un tărâm care ascunde în mod paradoxal gheață și foc, ploaie și deșert , ghețari strălucitori, lanțuri montane, izvoare termale și mai ales…Aurora Boreală?! Island este genul de loc care nu încetează să te uimească la fiecare pas, o țară a contrastelor, o excursie pe care nu o vei uita niciodată.

Descriere excursie si itinerariu

Ziua 1⃣, Marți, 14 septembrie: Zbor București-Londra, Londra-Reykjavik
Cazare în Keflavik, la Casablanca Apartments, camere duble în apartamente de 2 camere, fără mic dejun

Plecăm din București în jurul orei 11.00 și, după o escală în Londra, ajungem la ora 21.10 pe aeroportul din Keflavik. Închiriem mașina și mergem la cazare.

Ziua 2⃣: Miercuri, 15 septembrie: Snaefellsnes Peninsula
Cazare în Grundarfjordur, la Stod Guest House and Apartments, camere duble, fără mic dejun

Dimineața ne trezim și pornim în aventura noastră, vizitând Snaefellsnes Peninsula.
După un drum de aproximativ 3 ore, ajungem la Bjarnafoss Waterfall, o cascadă înaltă și îngustă, ce ne va face să înțelegem cât de deosebit este tărâmul pe care am ajuns și ne va stârni curiozitatea în legătură cu ce ne așteaptă în aceste zile.
Búðakirkja Black Church este următoarea destinație, o mica biserică din lemn negru.
Continuăm spre Rauðfeldsgjá Gorge, un loc misterios, cu un munte impozant acoperit de mușchi. Dacă vrem să ne adâncim mai mult în acest canion, ne trebuie bocanci waterproof, așadar, depinde de noi cât de exploratori vom fi astăzi.
Pe drum, ne vom bucura de Snæfellsjökull Glacier de la depărtare. Ghețarul face parte din frumosul Parc Național Snæfellsjökull pe care îl parcurgem acum, pe acest traseu.
Drumul nostru ne poartă apoi la Stâncile Lóndranga. Stâncile sunt ce a mai rămas din digurile vulcanice de basalt. Londrangar și dealul Svalthufa sunt rămășițele unui crater, care a fost erodat până la forma actuală de către mare. Pe aceste stânci își au cuiburile papagalii de mare și fulmaruri.
Legenda spune că locuitorii de drept ai acestei regiuni sunt elfii, așadar nu vom uita să ne punem câteva dorinețe!
Continuăm spre Djúpalónssandur Black Beach, pe care ajungem după ce urmăm poteca prin formațiunile de lava și mușchi, care sunt în sine impresionante!
După ce cu siguranță nu ne vom bronza pe plajă, facem o oprire la Craterul Saxhola, unde urcăm aproximativ 5 minute pe o scară construită special pentru a nu degrada muntele. Admirăm câmpurile de lava, munții dimprejur și marea și continuăm pe drumul nostru.
Mergem în Hellnar să savurăm prânzul după o dimineață plină și ne odihnim puțin.
După aceea, facem o plimbare de aproximativ 2 ore dus- întors, din Hellnar către Arnarstapi, prin câmpurile de lava și mușchi, cu panorame superbe asupra stâncilor, peșterilor marine și Mt. Stapafell.
Seara mergem la cazare și dormim bine după o zi… cel puțin plină.


Ziua 3⃣: Joi, 16 septembrie: Islanda de Nord
Cazare în Myvatn, la Skutustadir Guesthouse, în camere dublă cu baie la comun, cu mic dejun inclus

Dimineața, primul lucru după micul dejun mergem să vedem faimoasa cascadă Kirkufell, iar apoi mergem până la Câmpurile de lava de la Berserkjahraun.
Apoi, după un drum de aproximativ 3 ore, ajungem la Glaumbaer, unde vizităm faimoasele căsuțe acoperite cu iarbă și mușchi. Pentru prânz oprim în Akureyri, unde facem și o plimbare.
Continuăm drumul spre Godafoss, una dintre cele mai faimoase cascade ale Islandei, unde ne vom petrece aproximativ o oră.
Seara ajungem în Myvatn, unde înnpotăm

Ziua 4⃣: Vineri, 17 septembrie: Myvatn, Whale Watching, Waterfall Chasing
Cazare în Myvatn, la Skutustadir Guesthouse, în camere duble cu baie la comun, cu mic dejun inclus

Dimineața, după micul dejun, mergem la tur organizat, de aproximativ 3 ore, pe mare, pentru a observa balene, delfini și păsări marine în habitatul lor natural.
Din Husavik, plecăm spre Dettifoss, cea mai puternică dintre cascadele din Europa. Urmează apoi să vedem o cascadă mai elegantă și mai mică, dar cu un farmec aparte, Selfoss.
Restul zilei ni-l petrecem vizitând Băile Naturale din Myvatn, aria geotermală din Hverir, plimându-ne prin câmpurile de la Dimmuborgir și cățărându-ne pe pe craterul Hvarfjall și vizitînd Peștera Pestera Grjotagja (cunoscută și din serialul Game Of Thrones)
Seara o petrecem de asemenea în Myvatn.

Ziua 5⃣: Sâmbătă, 18 septembrie: Islanda de Est
Cazare în Hofn, la Hofn Gueshouse, în camere duble cu baie la comun, fără mic dejun

Astăzi va fi o zi mai lungă de condus, plecând din Islanda de Nord către cea de Sud. Prima noastră oprire va fi la Canionul Studlagil, unul dintre cele mai iconice locuri din Islanda.
Cascada Rjukandi este următoarea noastră oprire.
A treia oprire va fi la Peninsla Stokksnes, unde ne întâlnim cu priveliști desprinse de pe alte planete.
Seara o petrecem în Hofn, unde ne cazăm și luăm cina.


Ziua 6⃣: Duminică, 19 septembrie: Jokulsarlon și Hike
Cazare în Hof, la Adventure Hotel Hof, în camere duble, cu mic dejun inclus

Astăzi petrecem ziua la Laguna Ghețarului Jokulsarlon, unde vom merge cu barca, apropiindu-ne de ghețari. Ne plimbăm de asemenea pe Diamond Beach, un loc cu adevărat prețios.
Mergem apoi la Skaftafell, unde începem un hike de aproximativ 4 ore spre Cascada Svartifoss și apoi spre Sjonarsker, Vesturheindi și cu întoarcere la Morsardalur. Acest hike are aproximativ 10 km.


Ziua 7⃣: Luni, 20 septembrie: Islanda de Sud
Cazare în Vik, la Hotel Dyrholaey, în camere duble, fără mic dejun

Astăzi vom vizita partea de sud a Islandei, oprindu-ne la Fjadrargljufur, Reynisfjara black sand beach, Dyrholaey Arch, Skogafoss, Seljalandsfoss si Gljufrabui, Satul Vik
Seljalandsfoss este o una dintre cele mai frumoase cascade din Islanda și, de asemenea unică, deoarece putem să mergem în spatele ei. Sperăm să prindem o zi însorită, zile în care putem obseva și curcubeul.
Gljufrabui este o cascadă ascunsă pentru care va trebui să mergem printr-un pârâu, cu mare atenție, să nu ne udăm la picioare. Desigur, încălțările waterproof sunt obligatorii.
Skogafoss este probabil printre cele mai faimoase cascade din Islanda, iar ce o face unică este faptul că putem să o privim chiar din față. Dacă timpul ne permite, de la Skogafoss, continuăm un traseu de 16 km ce ne mai dezvăluie înca 25 de cascade, canioane. Putem să ne întoarcem oricând din drum, înapoi la mașină.
Reynisfjara este o plajă cu nisip negru pe coasta de sud a Islandei, unde vom oberva coloane negre de basalt, o peșteră gigantică și roci immense, negre ce ies din apă.
Fjadrargljufur este o drumeție de doar 2 km care ne va lăsa fără cuvinte.
Seara, ne întoarcem cât de cât obosiți,dar entuziasmați după o zi atât de frumoasă.


Ziua 8⃣: Marți, 21 septembrie: Golden Circle
Cazare în Keflavik, la Casablanca Apartments, camere duble în apartamente de 2 camere, fără mic dejun


Golden Circle este un drum de 300 km care conectează cele mai populare obiective turistice ale Islandei, pe care le vizităm și noi astăzi: Cascada Gullfoss, Aria Geotermală cu gheizere și Parcul Național Thingvellir.
Dacă ne mai ajunge timpul și vrem, putem face și un hike de aproximativ 3 ore ce ne conduce spre Cascada Bruarfoss, faimoasă pentru culoarea sa.

Ziua 9⃣: Miercuri, 22 septembrie: Reyjkiavik și Blue Lagoon
Cazare în Keflavik, la Casablanca Apartments, camere duble în apartamente de 2 camere, fără mic dejun

Astăzi, fiind și ultima zi pe care o petrecem în Islanda este destinată plimbării prin Reyjkiavik, printre străduțele colorate și clădirile deosebite și abstracte.
După ce am mâncat de prânz, plecăm înspre Blue Lagoon. Vom experimenta liniștea și serenitatea unică oferită de apele sărate geotermale.
Ne cazăm aproape de aeroport, mâine fiind plecare la ora 08.45.

Ziua 🔟: Joi, 23 septembrie: Zbor spre casă

Primul zbor îl avem din Keflavik spre Londra la ora 08.45. Zburăm pe cerul de pe care Aurora Boreală ne-a încântat privirea și aterizăm în Londra la 12.40. La ora 17.15 plecăm spre casă, unde ajungem la 22.35.
Ni se înfiripă un gând, un sentiment, o mică bănuială, că de fapt noi ne-am întors de pe altă planetă. O altă lume în care opusurile se întrepătrund, în care dualitatea este întâlnită la tot pasul, o lume în care magia există. Magie ce ne-a cuprins și pe noi. Simți?

Hai, vii? De ce să plătești mai mult și să vezi mai puțin?

Traseu

Islanda de Nord-Islanda de Est-Islanda de Sud- Golden Circle

HaiHui

4 experiente inedite

01.

x

x

02.

x

x

03.

x

x

04.

x

x

HaiHui

Sfaturi calatorie

La momentul actual doar persoanele vaccinate sau care s-au vindecat de boală și au un document ce atestă acest lucru pot intra pe teritoriul Islandei fără a sta în carantină.
HaiHui

Metode de plata

Tranșa 1: 400 € până pe 15 iulie Tranșa 2: 300 € până pe 15 august Tranșa 3: 299 € până pe 1 septembrie