...

HaiHui în Peru

Categoria: Arhiva

Detalii HaiHui

Pret: 1399 euro

Perioada: 22 Sep 2021 - 12 Oct 2021

Destinatie: Peru

Numar locuri: 0

Servicii incluse: Bilete de avion Buc-Madrid-Lima-Madrid-Buc cu taxe de aeroport, cu bagaj de mana inclus Bilete avion interne: Lima- Cusco 13 nopti de cazari frumoase, camere duble. Bilet tren de la Machu Picchu. Bilet intrare la Machu Picchu Mii de kilometri de explorat. Tur lider, bun cunoscator al traseulu

Servicii neincluse: Excursii obligatorii: • Salkantay Trek- 499 euro- include: transport, mancare, apa, ghid local, bucatari, saci de dormit, cort de 2 persoane, bucătar, organizare. • Sacred Valley- 65 euro, include: intrare obiective, prânz, taxe, ghid local. • Rainbow Mountain-50 euro • Lacul Titicaca-40 euro: include transport, masa, cazare case localnici, ghid • Colca Canyon-40 euro: include ghid, transport. Nu include taxa Întrare rezervație, vom vedea la momentul excursiei, aprox 10 euro. Excursii opționale: • Zbor Nazca-aprox 100 usd • Plimbare desert dune-aprox 30 usd • Plimbare barcă către pinguini-aprox 30 usd

Locurile pentru acesta excursie sunt epuizate. Inscrie-te pe lista de asteptare.

Insotitor calatorie

Razvan

descriere despre insotitorul de calatorie

Intro excursie

De la nisipuri multicolore, ruine antice, păduri luxuriante tropicale, "doodle-uri" ale incașilor în deșert, pinguini și ceruri înstelate, Peru spune o poveste care pare a fi una în care autorul a vrut să le cuprindă pe toate. Oricât de ireală ar părea această înșiruire, ea face obiectul plimbărilor noastre HaiHui prin lumea asta faină. Ah, și să nu uităm de una dintre Minunile Lumii, Machu Picchu. Toate vizitate într-un ritm voios, cum deja v-am obișnuit.

Descriere excursie si itinerariu

Ziua 1: Miercuri, 22 septembrie – Zbor Bucuresti-Madrid, Madrid- Lima
Cazare în Lima, la hotel, camere duble

Ne trezim de dimineață pentru a ajunge la aeroport, de unde la ora 07.20 pleacă avionul nostru către Madrid. După o scurtă așteptare în aeroportul spaniol, la ora 13.20 ne facem confortabili în avionul ce ne poartă spre capitala peruvană, Lima. Zborul durează în jur de 11 ore jumătate. Ajungem la ora 17.50, mergem la cazare, ne lăsăm bagajele și ne odihnim sau ieșim în oraș în funcție de cât de obosiți ne simțim.


Ziua 2: Joi, 23 septembrie- Lima
Cazare în Lima, la hotel, camere duble

După un mic dejun copios, începem descoperirea culturii peruviene, chiar în capitala ei. Ne vom plimba prin centrul vechi, ne vom bucura de cafele delicioase și preparate unice în lume. Culorile din Plaza de Aramas, arhitectura Basilicii de SanFransisco, măreția bisericii La Merched și dinamismul pietonalei Jiron de la Union sunt câteva dintre locațiile de care ne vom bucura în această zi.

Ziua 3: Vineri, 24 septembrie-Lima
Cazare în Lima, la hotel, camere duble

Ca și ieri astăzi ne plimbăm prin orașul colorat, descoperind străduțe, piețe cu diferite obiecte care mai de care interesante. Este o zi de relaxare, de degustare a diverselor bunătăți și voie bună.


Ziua 4: Sâmbătă, 25 septembrie- Cusco
Cazare în Cusco, la hotel, camere duble

Astăzi luăm avionul spre Cusco la ora 06.00 dimineața. Ajungem la 07.30 în Cusco, mergem la cazare să ne lăsăm bagajele și ieșim să ne plimbăm prin oraș. Scopul nostru de astăzi este să găsim cele mai faine suveniruri.


Ziua 5: Duminică, 26 septembrie -Excursie Rainbow Mountains
Cazare în Cusco, la hotel, camere duble

Plecăm de dimineață cu un tur ghidat din Cusco și ne conectăm la natură printr-o drumeție viguroasă de aproximativ 6 kilometri în Anzi. Vom experimenta frumusețea maiestoasă a Munților Curcubeu în timp ce ne plimbăm la poalele Muntelui Ausangate. Ne uităm după condor și aflăm despre geologia extraordinară, flora și fauna din Peru.
Seara ne întoarcem în Cusco și luăm cina în oraș.

Ziua 6: Luni,27 septembrie- Sacred Valley și Minele de Sare
Cazare în Cusco, la hotel, camere duble

Astăzi putem opta să rămânem să explorăm Cusco sau să mergem într-un tur privat optional la Valea Sacră și Minele de Sare.
Valea dintre Pisac și Ollantaytambo este cunoscută sub numele de Valea Sacră a incașilor. În acest tur, vom conduce prin munții din Valea Sacră, care au jucat un rol cheie în cultura și istoria incașilor. Valea are un climat mai blând și se află la o altitudine mai mică decât Cusco. Vom vedea o succesiune de sate pitorești, terase incane antice și cele mai importante situri arheologice. Minele de sare (Salineras), aproape de orașul colonial Maras, sunt pre-incașe. Sute de saline decorează dealul și au fost folosite pentru extragerea sării încă dinaintea erei incașe
Seara ne întoarcem înapoi în Cusco, unde ieșim să luăm cina în oraș.

Ziua 7: Marți,28 septembrie – Începem Salkantay Trek de 5 zile- Cusco – Challacancha – Soraypampa
Astăzi mergem aproximativ 10 km, zi medie.
Cazare la Sky Camp,la 3900 m altitudine, cu prânz și cină incluse.

Ne trezim de dimineata, pentru că la ora 4.00 autobuzul privat va veni să ne ia pentru o scurtă călătorie de 2 ore până în Mollepata, apoi ăână în Challacancha, de unde începem hike-ul de 5 zile. După 3 ore de urcat ajungem la Soraypampa, unde ne și cazăm la Sky Camp. După prânz, continuăm cu o plimbare în cerc ce ne va duce către bijuteria acestor munți, Humantay Lake.

Ziua 8: Miercuri, 29 septembrie- Salkantaypampa-Salkantay Pass- Huayracmachay-Chaullay_andean Huts.
Astăzi mergem aproximativ 22km, zi grea
Cazare la Wooden Camping Chozas-Andean Huts, la 2900m altitudine, cu mic dejun, prânz și cină

Astăzi fiind cea mai grea zi vom fi recompensați cu priveliști fantastice. După micul dejun, vom urca pentru aproximativ 3 ore spre Salkantay Pass, unde ne revigorăm cu poze superbe, ceai de coca și o bine meritată pauză. Apoi, pornind la vale, ajungem la locul unde vom lua prânzul printr-o mare de nori și mai departe până la frontiera cu jungla.
Seara, ajungem la Andean Huts,unde după cină plecăm pe tărâmul viselor.

Ziua 9: Joi, 30 septembrie-Colpapampa-La Playa- Lucmabamba-Jungle Domes
Astăzi mergem aproximativ 18 km, zi medie
Cazare la Jungle Domes, la 2000m altitudine, cu mic dejun, prânz și cină.

Aventura noastră continua astăzi prin jungle Santa Teresa Valley unde vom oberva luxuriantele peisaje cu râuri, cascade, orhidee și plantații de banana, cafea și avocado. Ajungem la cazare la prânz și după-amiaza o avem liberă să vizităm o fermă de cafea organică.

Ziua 10: Vineri, 1 octombrie-Llactapata-hidroelectrica-Aguas Calientes.
Astăzi mergem aproximativ 25 km, zi grea
Cazare la Hostel, la 2040 m altitudine, cu mic dejun, prânz și cină.

Astăzi lucrurile devin și mai interesante, călătoria noastră ne poartă de-a lungul unei Căi Inca. Vom merge aproximativ 3 ore către un sit arheologic Inca, Llactapata, unde vom învăța despre instoria lor.Vom merge la vale către Hidroelectrica, unde luăm prânzul, iar apoi pentu încă 3 ore către Agua Calientes. Aici ne cazăm la hostel.

Ziua 11: Sâmbătă, 2 octombrie- Machu Picchu-Ollantaytambo-Cusco
Cazare în Cusco, la hotel, camera duble

În sfârșit călătoria ne duce către locul mult așteptat, una dintre cele 7 minuni: Machu Picchu. Ne vom bucura de un tur ghidat de 2 ore și vom învăța tot ce avem nevoie să știm despre sit.
După această experiență fantastică, prindem trenul către Ollantaytambo, de unde un transport privat ne duce înapoi la hotelul nostrum din Cusco.
Oh wow, ce experiență inedită!

Ziua 12: Duminică, 3 octombrie-Autobuz Cusco-Puno
Cazare în Puno, la hotel, camere duble

Plecăm de dimineață cu autobuzul spre Puno, următoarea noastră destinație și locul de pornire pentru excursia ce o vom face la Lacul Titicaca. Ajungem spre seară, mergem la cazare și ne lăsăm bagajele, apoi ieșim în oraș pentru o după-amiază relxantă de explorare.


Ziua 13: Luni, 4 octombrie- Insulele plutitoare Uros și cazare într-o casă de oaspeți pe insula Amantani.
Cazare in casele localnicilor pe insula,cu mâncare specifică peruană inclusă.

La 7:45 dimineața, mergem la debarcader pentru a lua o barcă cu motor către Insulele plutitoare Uros. La sosire, ne vom plimba pe insulele de stuf și vom interacționa cu oamenii nativi. Mai târziu, avem ocazia să mergem cu o barcă manuală din stuf. Continuăm călătoria spre Insula Amantani. La sosire, un grup de familii native ne vor întâlni la debarcader și ne vor duce la casele lor pentru cazare. După-amiaza ne vom plimba până în cel mai înalt punct al insulei pentru a explora ruinele antice pe care localnicii le numesc Pachatata. Din aceste ruine, vom avea priveliști frumoase ale peisajului la timp pentru a asista la apusul soarelui peste lac.
Curând după căderea nopții, vom coborî în piața principală pentru a ne întâlni cu familia noastră locală și pentru a ne întoarce acasă la cină. După cină, suntem invitați la o petrecere locală care are loc la salonul principal de folclor și este însoțită de una dintre formațiile locale

Ziua 14: Marți, 5 octombrie- Insula Taquile și întoarcerea la Puno după-amiaza.
Cazare în Arequipa, la hotel, camere duble

Ne vom trezi în jurul orei 8:00 să luăm micul dejun. După aceea, vom merge până la port pentru a lua barca spre Insula Taquile, călătoria va dura aproximativ 1 oră. Taquile este o comunitate tradițională de limbă quechua plină de terase agricole antice. Tradiția țesutului face parte din cultura de aici și datează de la primele civilizații preincașe; tot țesutul se face manual. Odată ajunși pe insulă, vom merge pe o potecă îngustă, bucurându-ne de priveliștile impresionante ale lacului Titicaca și ale insulei Amantani. În sat, vom avea timp liber să explorăm singuri și să luăm masa de prânz la unul dintre restaurantele locale. Mai târziu, vom merge până la debarcader pentru a ne lua barca cu motor înapoi la Puno. Vom ajunge în Puno în jurul orei 16:00. și vom fi transferați înapoi la hotel.
Seara ne îmbrarcăm într-un autobuz care, după 6 ore ne va lăsa în Arequipa, la hotel, noaptea.


Ziua 15: Miercuri, 6 octombrie- Arequipa
Cazare în Arequipa, la hotel, camere duble

Astăzi ne tragem puțin sufletul, plimbându-ne prin orașul Arequipa. Una dintre numeroasele atracții ale Patrimoniului Mondial UNESCO din Peru, uimitorul oraș Arequipa din sudul țării este un loc încântător de explorat.
Renumită pentru fermecătoarea sa arhitectură colonială, celebra utilizare a sillar-ului de la Arequipa, o piatră vulcanică albă, este cea care conferă multor clădiri sale un aspect atât de distinctiv.
Cu siguranță va fi o zi frumoasă!
Seara mergem devreme la somn, deoarece, mâine ziua noastră începe la ora 02.30.

Ziua 16: Joi,7 octombrie- Vânătoarea de condor și Colca Canyon
Cazare în Arequipa, la hotel, camere duble

După cum ziceam, la 2:30, ghidul nostru local ne va lua de la hotel. Și ne îndreptăm spre Chivay (3 ore de călătorie cu autobuzul) ajungem la 6:00 la Chivay (3600m), un oraș andin situat pe partea stângă a Canionului Colca; înconjurat de câmpuri Agricole, unde vom lua și micul dejun.
În jurul orei 6:30, vom pleca spre punctul de vedere Cruz del Condor; pe parcurs, vom vizita frumosul oraș Yanque cu dansatorul witite, terasele și diferitele puncte de vedere naturale. Antahuilque și mormintele Choquetico, ajungând la Cruz del Condor pentru a viziona condorul andin. Întorcându-ne în Chivay, vizităm orașul Maca și Yanque și izvoarele termale, unde ne bucurăm de piscinele termo-medicinale.
După prânz, vizităm piața locală, iar la 14.00 suntem înapoi în Arequipa, pe parcurs vom vizita cel mai înalt punct dintre Canionul Colca și Arequipa: Patapampa (4800m), din acest loc putem vedea lanțul muntos vulcanic: vulcanul Ampato unde a fost fondat „Juanita” Apoi mergem spre Toqrapampa , unde putem vedea mici lagune cu păsări andine.
Apoi vom continua spre Parcul Național Pampa Cañahuas, unde vom putea vedea lame și aplace. Sosire la Arequipa la ora 17:00 la hotel.


Ziua 17: Vineri, 8 octombrie- Autobuz de 11 ore către Nazca
Cazare în Nazca, la hotel, camere duble

Ne trezim dis de dimineață pentru a ne teleporta cu autocarul( timp de 12 ore) către Nazca. Când ajungem ne dezmorțim picioarele și ne bucurăm de o seară liberă prin oraș.

Ziua 18: Sâmbătă, 9 octombrie -Zbor deasupra Liniilor Nazaca
Cazare în Nazca, la hotel, camere duble

Astăzi putem să alegem fie să rămânem în Nazca sau să luăm un tur ghidat catre faimoasele linii din Nazca.
Cultura Nazca ne-a lăsat misterioasele Linii Nazca: desene zoomorfe, geometrice sau antropomorfe complexe. Sutele sunt doar linii sau geometrice marcate pe suprafața pământului. Dacă vremea ține cu noi și ne dorim, pentru aproximativ 100 € putem zbura deasupra liniilor pentru a le admira frumusețea și natura lor mistică și abstractă.

Ziua 19: Duminică, 10 octombrie- Ica și excursie în desert la apus sau în Insulele Ballestas (excursii opționale)
Cazare în Lima, la hotel, camere duble

Astăzi putem opta pentru a merge fie în desert să privim apusul, să ne dăm cu boogiurile pen nisip sau să avem o excursie de jumătate de zi în Insulele Ballestas pentru a vedea pinguini.
După-amiază plecăm cu autobuzul spre Lima, unde înnoptăm.


Ziua 20: Luni, 11 octombrie- Lima și zbor spre Madrid.

Ne luăm la revede de la Lima, de la Peru, de la toate locurile frumoase pe care le-am văzut, de la atmosfera creată în grupul nostrum în aceste zile.
La ora 19.30 decolăm deasupra orașului, iar după un zbor de aproximativ 11 ore jumătate ajungem a doua zi în Madrid, la ora 13.55, iar apoi la 15.40 avem avion spre casă. Aungem în București la ora 20.15.
Ajungem acasă mai fericiți, mai plini de viață, puțin obosiți,dar cu sufletul, imaginația și spiritul debordând de bucurie.

Hai, vii?
De ce să plătești mai mult și să vezi mai puțin?

Traseu

Lima-Cusco-Rainbow Mountains-Sacred Valley-Salkantay Trek-Machu Picchu-Puno-Titicaca-Colca Canyon-Nazca-Ica-Insulele Ballestas

HaiHui

4 experiente inedite

01.

Machu Picchu

wow

02.

Liniile Nazca

wow

03.

Rainbow Mountain

wow

04.

Lacul Titicaca

wow

HaiHui

Sfaturi calatorie

Info Covid🦠 Test PCR Covid cu 72h ore înainte intrării pe teritoriul Peru. Totodată, la sosirea în Peru, se mai trebuie să facem un test tip antigen pentru detectarea virusului, pentru a nu intra în carantină. Alte detalii Cetăţenii români pot călători în Republica Peru în scop turistic fără viză întrucât la sosirea în acest stat autorităţile competente acordă o perioadă de ședere de 90 de zile pentru toţi turiştii care provin dintr-un stat membru al Uniunii Europene.
HaiHui

Metode de plata

Tranșa 1: 700 € până pe 1 iunie Tranșa 2: 300 € până pe 1 iulie Tranșa 3: 399 € până pe 1 august