...

HaiHui in Ecuador si Galapagos

Categoria: Arhiva

Detalii HaiHui

Pret: 1899 euro

Perioada: 16 Nov 2021 - 04 Dec 2021

Destinatie: Ecuador si Galapagos

Numar locuri: 0

Servicii incluse: Avioane internaționale București-Madrid (bagaj de mână inclus, bagajul de cală nu este inclus!) Madrid-Quito (bagaj de cală de 23kg inclus) Avioane interne Ecuador-Galapagos (bagaj de cală inclus) Cazări la hoteluri, în camere duble în Ecuador, Insulele Galapagos și Madrid Autobuz Quito-Cotopaxi-Quiltoa-Banos-Riobamba-Cuenca Ferry între Insulele Galapagos: San Cristobel-Santa Cruz Santa Cruz-Isabela Isabela-Santa Cruz Santa Cruz-Baltra Tur lider voios

Servicii neincluse: Suplimentare obligatorii: 120 euro bagaj cala Bucuresti-Madrid, Madrid-Bucuresti 30 euro bus in Ecuador 120 euro pentru intrarea in Parcul National Galapagos Tururi ghidate cu taxi în Galapagos aproximativ 30euro Suplimentare opționale: Costuri pentru activitățile din Banos (depinde în funcție de ce ne alegem) • Swing at the End of the World 3euro • Ruta de las Cascadas bike renting 10euro + Pailon Del Diablo 1,5 euro • Băi termale 5 euro • White water rafting aprox 30euro • Tiroliana aproximativ 30 euro • Paragliding aproximativ 80 euro • Canoying apoximtiv 65 euro Tururi cu barca în Galapagos: • Kicker Rock aproximativ 180euro • Bartolomeu Tour aproximativ 230 euro • North Seymour Island Tour aproximativ 220 euro • Pizon Island aproximativ 135euro Echipament Snorkeling de închiriat pentru toată durata șederii pe Insule- aproximativ 5 euro/zi Alte cheltuieli personale

Locurile pentru acesta excursie sunt epuizate. Inscrie-te pe lista de asteptare.

Insotitor calatorie

Alexa

Calatoare entuziasta

Intro excursie

Unde este centrul lumii? Care este originea speciilor? Oare cât de mari sunt țestoasele de Galapagos? Cum arată unul dintre cei mai mari vulcani activi din lume? Cât de frumos se vede reciful de corali privit pe sub apă? Oare leii de mare se bronzează?

Descriere excursie si itinerariu

Dacă și tu ai rămas un copil curios ce caută continuu răspunsuri la diferite întrebări, îți urăm bine ai venit printre noi! Plecăm spre mijlocul lumii, la ecuator, în Ecuador! Iar apoi, pe urmele lui Charles Darwin în Insulele Galapagos să vedem cum se trăiește printre lei de mare, iguane, pinguini și zeci de specii deosebite de păsări.
Atenție! Această călătorie poate da dependență de aventură și plaje idilice.
Program detaliat:

Ziua 1: Marți, 16 noiembrie- Zbor Bucuresti-Madrid, Madrid-Quito (zi medie)
Cazare în Quito, la hotel, camere duble

Dis de dimineață ne trezim să ajungem în jurul orei 5-6 la aeroport, pentru a ne îmbarca în avionul de la ora 7:00 ce aterizează în Madrid. Odată ajunși acolo, ne luăm bagajele pentru a ne îmbarca în următorul avion cu destinația Quito, de la 11.50. După un zbor de 11 ore și multe povești depănate, ajungem la ora 17:10 în capitala Ecuadorului. Pare că stăm prost cu matematica, dar nu e chiar așa, pentru că avem o diferență de fus orar de 8 ore. Atunci când în România colegii noștri termină munca, noi abia ne începem distracția!
Mergem la cazare să ne odihnim și să ne încărcăm bateriile pentru călătoria ce urmează, cât și pentru camera de fotografiat.

Ziua 2: Miercuri, 17 noiembrie- Vulcan Cotopaxi, Laguna Quiltoa, Banos (zi ușoară)
Cazare în Banos, la hotel ,camere duble

La ora 06:30 începem călătoria noastră de explorare a acestei țări colorate. Autobuzul va veni să ne ia de la cazare și, după un scurt drum de aproximativ o oră, ajungem la Vulcanul Cotopaxi, unul dintre cei mai activi și înalți vulcani din lume, cu o înălțime de 5897m .
În continuare, același autobuz ne duce spre Laguna Quiltoa unde ajungem în jurul orei 10.30. Laguna este un lac cu apă turcoaz, acumulată în craterul unui vulcan activ. Privind de pe margina abruptă, vom avea o priveliște uimitoare asupra lacului, la 400 m mai jos, cât și a vârfurilor acoperite de zăpezi din Cotopaxi și Iliniaza Sur din depărtare.
După ce ne-am delectat cu aceste priveliști, ne întoarcem la autobuzul care, la ora 15.00 ne va lăsa în Banos, una dintre cele mai distractive, palpitante și pline de aventură locații din America Latină.
Ne cazăm și ne bucurăm astăzi de o după-amiază liniștită.


Ziua 3: Joi, 18 noiembrie – Banos (zi medie-grea)
Cazare în Banos, la hotel ,camere duble


Astăzi și mâine avem liber la distracție și la a extinde limitele de adrenalină. Orăselul este cunoscut pentru apele termale, pentru diferitele sporturi ce pot fi practicate aici și pentru unul dintre cele mai frumoase leagăne deasupra unei văi: Swing at the End of the World.
În aceste două zile programul ni-l putem face în funcție de plăcerile și dorințele personale.
Avem de ales din zeci de activități care mai de care mai interesante.
În prima zi, vom merge cu bicicletele pe faimoasa Ruta de las Cascadas, ce ne va încânta cu câteva cascade precum: Cascada de Agoyan, unde ne dăm și cu tiroliana, Cascada Manto de la Novia, Paílón del Diablo, Cascada Rocío Machay, unde vom și înota.
La întoarcerea în Banos, mergem la Casa de Arbol pentru a ne bucura de Swing at the end of the World.


Ziua 4:Vineri, 19 noiembrie- Banos (zi medie-grea)
Cazare în Banos, la hotel, camere duble

Ca și ieri, vom avea o zi liberă pentru a alege la ce activități să luăm parte.
Astăzi vom alege fie un tur cu canoele, fie vom face rafting pe râul Pastaza. După prânz mergem să descoperim cei doi kilometri de tiroliane ce unduiesc printre munți și prin păduri.
Ce este cert este faptul că seara recomandăm să ne tragem puțin sufletul într-una dintre băile termale.


Ziua 5: Sâmbată, 20 noiembrie- Riobamba și Cuenca (zi ușoară- medie)
Cazare în Cuenca, la hotel, camere duble

La ora 14:00, același autobuz ce ne-a adus în acest loc minunat ne va lua și ne va purta spre alte destinații frumoase. Prima oprire va fi în Riobamba unde vom vizita faimoasa piață de textile tradiționale și produse artizanale.
Spre seară ajungem în Cuenca unde ne vom caza.


Ziua 6: Duminica, 21 noiembrie: Cuenca și ruinele Ingapirca (zi ușoară)
Cazare în Cuenca, la hotel, camere duble

Dimineața, în jurul orei 09:00 ne îmbarcăm într-o călătorie de aproximativ o oră jumătate spre Ingapirca - cel mai mare sit de ruine antice din Ecuador.
Mai mult despre istoria lor vom învăța în turul ghidat de aproximativ 2 ore, ce ne va duce printre ruinele de piatră și ne va face să ne imaginăm viața din acele timpuri.
La întoarcerea în Cuenca, după-amiaza ne rezervă timp pentru a descoperi acest oraș colonial, pentru a-i admira arhitectura și poate vom avea noroc să vedem și una dintre cele mai renumite piețe de flori din lume.


Ziua 7: Luni, 22 noiembrie: Guayaquil (zi ușoară)
Cazare în Guayaquil, la hotel, camere duble

O săptămână bună se cunoaște de luni și la noi se va aplica acest lucru. Astăzi mergem înspre Guayaquil, pentru a ne pregăti de una dintre cele mai deosebite experiențe pe care le vom avea în această viață. Este o onoare să putem asista și trăi astfel de momente, să putem vedea astfel de locuri inedite.
Drumul nostru până în Guayaquil este unul cât de cât scurt, de aproximat 3 ore. În funcție de timpul rămas în urma pregătirii bagajelor pentru mâine, ne vom petrece după-amiaza și seara explorând orașul portuar.
Mâine vom începe descoperirea Parcului Natural Galapagos, preț de câteva zile magice. Pentru a accesa Parcul Național Galapagos totul este destul de controlat. Așadar, pentru a avea o călătorie cât mai sigură și fără incidente, vom acorda o atenție sporită împachetării bagajelor.

Ziua 8: Marti, 23 noiembrie- Zbor către Insula San Cristobal (zi ușoară)
Cazare în San Cristobal, la hotel, camere duble

Plecăm la ora 12.00 din aeroportul din Guayaquil cu avionul spre Insula San Cristobal, Galapagos.
Ajunși pe Insula San Cristobal avem probabil un șoc. Cât cuprinzi cu ochii, lei de mare peste tot. Dormind la umbra unui copac, întinzându-se în mijlocul drumului între biciclete și mașini, traversând o trecere de pietoni. Mai mergem puțin și îi vedem și la plajă. Bine ați venit în Galapagos!
După ce ne lăsăm bagajele la cazare, ne pornim într-un hike de aproximativ 2 ore, printre cactuși, diferite plante, păsări și chiar și câțiva păianjeni, ce ne va purta spre Cerro Tijeretas și Punta Carola. Ne putem opri de asemenea și pentru câteva momente de snorkeling, o activitate care va deveni atât de obișnuită pentru următoarele zile.
Apusul îl petrecem pe Playa Oro, purtând discuții relaxate cu leii de mare ce se perindă pe acolo.


Ziua 9: Miercuri, 24 noiembrie- Tur organizat Kicker Rock
Cazare în San Cristobal, la hotel, camere duble

Ziua aceasta este dedicată unuia dintre cele mai interesante tururi organizate din rezervație. Vom înota în mijlocul celor două impunătoare (148m înălțime!) stânci de cenușă vulcanică a căror siluetă ne amintește de un leu de mare adormit („León Dormido”) în mijlocul mării. Impresionant! Apa din jurul stâncilor găzduiește numeroase specii de pești, țestoase marine, raze și rechini ciocan, așa că practica snorkelingului sau scufundărilor aici este fără doar și poate, uimitoare. În plus, ne vom bucura de una dintre cele mai frumoase plaje din Galapagos, cât și din lume: Plaja Cerro Brujo,cu nisip fin alb, cu marea în nuanțe diferite de albastru și cele două roci pe fundal.
După-amiaza și seara ne-o petrecem în Malecon of Puerto Baquerizo.

Ziua 10:Joi, 25 noiembrie- Tur cu taxiul în regiunile înalte și Plaja Loberia
Cazare în San Cristobal, la hotel, camere duble

Astăzi începem ziua cu un tur ghidat cu taxiul ce ne va purta spre regiunile înalte ale insulei.
După ce vom urca timp de aproximativ 10 minute, contemplăm priveliștile impresionantei lagune vulcanice de apă dulce, Laguna del junco, responsabile pentru furnizarea de apă potabilă a întregii insule.
A doua oprire va fi Galapaguera, unde vedem broaște țestoase uriașe în sălbăticie și, de asemenea, câteva mici în incubator (în laboratorul de reproducere Jacinto Gordillo). Broasca testoasa gigantică San Cristóbal este endemică, adică o găsim doar în libertate aici și este în pericol de dispariție.
Ultima oprire va fi pe plaja Puerto Chino, una dintre cele mai bune plaje pentru surfing din San Cristobal. Sperăm că vom putea înota cu câțitva lei de mare.
La apus vom merge pe Plaja Loberia, probabil cea mai cunoscută plajă de pe insula, renumită pentru numărul mare de lei de mare care stau cu burta la soare acolo.Ziua 11: Vineri, 26 noiembrie- Insula Santa Cruz, Tur ghidat cu taxi în regiunile înalte ale insulei (zi medie)
Cazare în Santa Cruz, la hotel, camere duble

În această dimineață plecăm la ora 07:00 cu feribotul spre o nouă insulă, Santa Cruz. Drumul cu vaporul durează în jur de 3 ore și va fi cu siguranță palpitant.
După ce ne vom lăsa bagajele la cazare, mergem să vizităm Darwin Research Center, unde vom afla despre formarea insulelor, precum și despre speciile care o locuiesc. Apoi, mergând pe o mică potecă la capătul stației Charles Darwin ajungem la o plajă numită La Ratonera. Dacă iguanele ne lasă să trecem, ne relaxăm și ne răcroim puțin pe această plajă.
Apoi, mergem către regiunile înalte ale insulei, tot cu taxiul ca și pe San Cristobal.
Mergem la Los Gemelos unde vizităm două formațiuni impresionante de lava solidificate, scobite de scufundarea pământului și unde vom vedea și câteva păsări endemice.
Apoi mergem la tunelele de lava și la final, ne întâlnim cu cele mai mari și bătrâne broaște țestoase din Galapagos, la Galapaguera El Chato.
Spre seară, mergem în Malecon de Punta Ayora, cea mai aglomerată zonă din Puerto Ayora, unde vom contempla viața de zi cu zi a oamenilor locali și a pescarilor ocupați care lucrează pe chei, aducând pește proaspăt pentru piață. Mulți pelicani și mai puțini lei de mare decât în San Cristóbal, dar în port există întotdeauna unii care se odihnesc la soare ... sau la umbră.
În port, la apusul soarelui, dacă ne uităm în apă, vom vedea o mulțime de rechini albi în mare la ora mesei lor. Galapagos nu încetează niciodată să te uimească, chiar și în centrele lor urbane.Ziua 12: Sambata, 27 noiembrie- Tur ghidar la alegere (zi medie-grea)
Cazare în Santa Cruz, la hotel, camere duble

În această zi frumoasă de sâmbătă, avem posibilitatea de a alege un tur ghidat în care să mergem. Noi recomandăm trei tururi care sunt foarte interesante, dar desigur, puteți alege orice vă face cu ochiul. Și cu siguranță va fi o paletă largă din care să alegem.
Opțiunile pe care le prezentăm noi sunt:
-North Seymour Island Tour
Acesta este un tur pentru cineva căruia îi place să meargă prin natura sălbatică din Galapagos. În primul rând, înainte de a ajunge la Seymour Norte, ne vom opri la o plajă numită Las Bachas pentru a merge la o lagună unde, sperăm, vom vedea flamingo. După aceea, vom face snorkeling pe aceeași plajă unde înotăm cu broaște țestoase marine. Când ajungem la Seymour, mergem 1h30 între păsări fregate și iguana.

-Tur Bartolomeu: Insula Bartolomeu este una dintre cele mai tinere insule din Galapagos. Un Vulcan inactiv și un loc atât de emblematic, deoarece reprezintă ceea ce erau toate insulele Galapagos cu mulți ani în urmă: originea este vulcanică, cu puține specii capabile să supraviețuiască în aceste tipuri de condiții, în special cu lipsa apei.
-Insula Pizon: În acest tur există o mare probabilitate de a înota cu pinguini! La prima oprire, Bahía Pingüino, puteți înota cu amuzanții pinguini Galapagos, cu broaște țestoase și rechini Galapagos. Desigur, aici puteți înota și cu lei de mare.
După aceea, turul continuă spre „La Roca” (Stânca), o piatră de 20 de metri în mijlocul mării, unde puteți vedea căscăunzi cu piciorul albastru! Se termină la o plajă: fie Playa La Fe, fie Playa Las Palmitas, unde vă puteți relaxa și înota cu broaște țestoase marine.
După ce ne vom întoarce din turul ales, împreună mergem la Las Grietas, după prânz. Impresionanta sa formație geologică a fost formată dintr-un defect care permite amestecarea apei dulci și a apei sărate, formând acest loc curios. Salinitatea apei depinde de maree și de ploile din zilele anterioare.
Nu există multă faună marină ,dar locul se remarcă prin culoarea impresionantă a apei și vizibilitatea incredibilă. Este uimitor să înoți în mijlocul zidurilor uriașe ale acestor formațiuni stâncoase.
La frumoasa plajă Bahía Tortuga se poate ajunge pe jos din centrul orașului Puerto Ayora în aproximativ 30 de minute. Mai multe iguane ne vor însoți pe plajă și dacă ne apropiem de mangrove, putem să observăm câțiva rechini mici, deoarece rădăcinile mangrovelor sunt pline de nutrienți și aici sunt concentrate unele animale.
La întoarcerea din Golful Tortuga intrăm în lumea mangrovelor din jurul Lagunei de las Ninfas și ne bucurăm de liniște și coloana sonoră a păsărilor mici. Pasarela pe care o vom parcurge pentru a ajunge la lagună ne spune: „Ascultați tăcerea”.
Luăm cina în oraș și ne bucurăm de clipele unice petrecute în acest Paradis.

Ziua 13: Duminica, 28 noiembrie- Insula Isabela (zi ușoară)
Cazare în Isabela, la hotel, camere duble

În această dimineață plecăm la ora 07.30 spre o nouă insula, Isabela. Isabela ne va întâmpina cu pinguini în apă în mijlocul portului și cu mulți lei de mare. După ce ne lăsăm bagajele la cazare, vom face un hike de 10 km, Wall of Tears, pe care, dacă vrem putem să îl parcurgem cu bicicleta. Pe parcurs ne vom opri de câteva ori la Playa del Amor, Estero Tunel,Playita, The path of turtles, Cerro Orchilla Viewpoint.
La întoarcere vom merge cu sufletul la gură, sperând să vedem și câțiva flamingo la Laguna de los Flamencos.
Seara ne bucurăm de apus pe Plaja Vilamil.

Ziua 14:Luni, 29 noiembrie- Insula Isabela și Santa Cruz
Cazare în Santa Cruz, la hotel, camere duble

După micul dejun, ne plimbăm agale spre Concha Perla, pentru a avea o ultimă experiență de de snorkleing. Aici putem vedea, în afară de un frumos decor de corali, diferiți pești tropicali, broaște țestoase, iguane marine și chiar niște pinguini!
La ora 15.00 ne îmbarcăm pe ferry-ul ce ne duce înapoi pe Insula Santa Cruz.
Seara ne-o petrecem asimilând cât de mult putem din peisajele deosebite.

Ziua 15: Marti, 30 noiembrie- Zbor spre Quito
Cazare în Santa Cruz la hotel, camere duble

Plecăm la ora 12.00 din aerportul din Baltra și ajungem în jurul orei 15.00 înapoi în Quito. Mergem spre cazare, ne odihnim puțin și apoi ieșim la o plimbare și o cină în oraș.

Ziua 16: Miercuri, 1 decembrie- Quito
Cazare în Quito la hotel, camere duble

Ziua Națională a României o petrecem în stil Ecuadorian, vizitând capitala acestei frumoase țări. Numele oficial complet al Quito este „San Francisco de Quito”. Quito a fost primul oraș care a fost declarat patrimoniu mondial UNESCO, iar orașul său vechi este cel mai bine conservat centru istoric din America Latină. Orașul se află la 2.800 m deasupra nivelului mării, ceea ce îl face cea mai înaltă capitală constituțională din lume.
Vom vizita Basilica Del Voto Nacional, centrul vechi al orașului și fără doar și poate vom vizita Centrul Lumii, care se află la câțiva km în afara orașului.
Seara, ne bucurăm de o cină cu priveliște deasupra orașului.

Ziua 17: Joi, 2 decembrie: Quito și Zbor spre Madrid (zi ușoară)
Cazare în Quito la hotel, camere duble

În această ultimă zi, după ce suntem siguri că ne-am terminat bagajele, mai ieșim pentru o ultimă plimbare prin orașul ce ne-a furat suflarea. Și la propriu și la figurat, căci datorită altitudinii, ne va fi puțin mai greu să respirăm.
Seara, în jurul orei 18.00 ne îmbarcăm în avionul ce ne readuce pe continentul mamă, pentru o scurtă ședere în Madrid.

ZIua 18: Vineri, 3 decembrie: ajungem în Madrid (zi ușoară)
Cazare în Madrid, la hotel, camere duble.

Ajungem dimineața în Madrid, în jurul orei 11.00. Vom merge la cazare și, după câteva ore de odihnă, ieșim la plimbare prin oraș.
Seara ne delectăm cu o cerveza și niște tapas la cină, amintindu-ne cât de diferite erau împrejurimile cu o zi înainte.

Ziua 19: Samabata, 4 decembrie- La 10:50 plecăm spre București

Ne trezim dis de dimineață să plecăm la aeroport, de unde, la ora 10.50 ne îmbarcăm în avionul cu destinația.. acasă. La aterizare, în locul leilor de mare și al frigatelor, probabil vom vedea câteva pisici și porumbei, iar apa din lacul Herăstră parcă nu are aceeași culoare turcoaz. Așadar, ne facem promisiunea să încercăm să ne întoarcem cât mai repede înapoi în paradisul Insulelor Galapagos.

Hai, vii?
De ce să vezi mai puțin și să plătești mai mult?!

Traseu

Quito-Cotopaxi-Quiltoa-Banos-Riobamba-Cuenca-Guayaquil-San Cristobal-Santa Cruz-Isabela-Quito

HaiHui

4 experiente inedite

01.

Ruta de las Cascadas

Un traseu de bicicletă cu opriri la diferite cascade ce ne vor lăsa fără suflu.

02.

Mijlocul Pământului

Acel loc unde fizica este sfidată

03.

Swing at the end of the World

Ție cât de frică îți este de înălțimi?

04.

Insulele Galapagos

O rezervație naturală ce ne va învăța pacea, viața neîntreruptă a celor mai mari și bătrâne țestoase din lume și ...Originea Speciilor.

HaiHui

Sfaturi calatorie

Test PCR Covid cu 72h ore înainte intrării pe teritoriul Ecuadorului. Cetăţenii români sunt scutiți de obligativitatea deţinerii vizei de scurtă ședere pe teritoriul Republicii Ecuador, pe o perioadă de până la 90 de zile, pentru călătoriile în scop turistic, cu posibilitatea de prelungire de până la 180 de zile
HaiHui

Metode de plata

Tranșa 1: 950 € până la 1 iunie Tranșa 2: 200 € până la 1 iulie Tranșa 3: 200 € până la 1 august Tranșa 4: 250 € până la 1 septembrie Tranșă 5: 199 € până la 1 octombrie