...

Crăciun și Revelion în Columbia

Categoria: HaiHui Explorator

Detalii HaiHui

Pret: 1890 euro

Perioada: 17 Dec 2021 - 03 Jan 2022

Destinatie: Colombia

Numar locuri: 15

Servicii incluse: Zboruri internaționale: București-Cartagena, Bogota – București, cu taxe de aeroport incluse și bagaj de cală inclus. Zboruri interne, cu taxe de aeroport incluse și bagaje de cală:
• Santa Marta - Medellin,
• Medellin- Salento,
• Salento- Bogota,Bogota- Leticia,
• Leticia- Bogota
Excursie de 3 zile în Amazon, cu cazare și 3 mese incluse si ghid local
Cazare în camera duble în Cartagena la Hotel de 3* pentru 3 nopți
Cazare în camere duble în Minca, cu mic dejun la Hotel pentru o noapte
Cazare în camera duble în Medellin la hotel de 3* pentru 4 nopți
Cazare în finca în Salento pentru o noapte
Cazare la cort ( cu saltea confortabilă) în Deșertul Tatacoa pentru două nopți
Cazare în camere duble în Leticia la Hotel pentru 2 nopți
Cazare în camere duble în Bogota la Hotel de 3* pentru o noapte
Tur lider voios

Servicii neincluse: Transporturi interne cu autobuzul: însumate acestea ar fi de aproximativ 100euro
Excursie opțională cu Speed boat spre Rosario Island- aproximativ 100 €
Bacșiș pentru Free Walking tour în Cartagena, Medellin și Bogota- aproximativ 10 € de fiecare =30 €
Cazare la hamac în Tayrona National Park pentru o noapte ( se plătește la intrare)
Intrare la Tayrona National Park – 20 euro
Alte cheltuieli personale

Insotitor calatorie

Alexa

Calatoare entuziasta

Intro excursie

Probabil cea mai presantă întrebare pe care o poate pune cineva este: Unde facem Revelionul? Și știm cu siguranță că niciodată nu e prea devreme să ne începem planurile. O cabană la munte, un apartament închiriat în vreun alt oraș sau un EcoCamp adânc în Jungla Amazoniană. Hmm, stai, ce?

Descriere excursie si itinerariu

Da, da, așa ai petrece Revelionul cu HaiHui! Și mai mult decât atât, un Crăciun feeric în capitala culturală a Colombiei, Medellin. O excursie ce cuprinde cam tot ce este de văzut în Colombia.
Așa că, să uităm de bulgăreala cu zăpadă și hai să așteptăm cadourile sub un palmier. Anul ăsta Moș Crăciun este un tip bronzat și Noul An vine cu dorințe deja împlinite!


Ziua 1️: Vineri, 17 decembrie- Zbor până în Cartagena
Cazare la hotel Ibis în Cartagena, camere duble, fără mic dejun

Plecăm din București cu chef de sărbătoare și distracție pe data de 17 decembrie, la ora 04:00 noaptea. Dupa doua escale ajungem într-un final glorios în orașul ce va da startul distracției noastre în America Latină. Dragă călătorule, bine ai venit în Columbia.


Ziua 2: Sâmbătă, 18 decembrie- Cartagena
Cazare la hotel Ibis în Cartagena, camere duble, fără mic dejun

După o odihnă profundă și acomodare cu noul fus orar, suntem pregătiți să descoperim fiecare colțișor colorat al acestui oraș. Cartagena este un oraș colonial perfect conservat. În timpul perioadelor de glorie narcotice, Cartagena a fost considerată singurul loc „sigur” din Columbia pentru turiști. Aici străinii și-au făcut vacanțele, au ancorat navele de croazieră, iar columbienii bogați și-au construit casele de vacanță.
Pentru începutul zilei, pe la ora 10.00 ne vom alătura unui Free Walking Tour. Cu un ghid local bine informat, vom petrece câteva ore șerpuind pe străzile orașului în timp ce vom afla despre istoria sa fascinantă.
După prânz ne continuăm plimbarea noastră prin cartierul Getsemani, o parte a orașului înainte cunoscută pentru narcotice și prostituție, dar acum transformată într-un loc foarte cool, plin de artă stradală, cafenele și turiști tineri din întreaga lume.
Spre finalul zilei, ne îndreptăm spre cel mai iconic loc din Cartagena, San Felipe Castle. A fost construit în 1657 pentru a proteja împotriva piraților care doreau să se jefuiască comorile ce urmau să ia drumul Europei.
Plimbându-ne prin Cartagena, nu avem cum să nu observăm grupuri de femei îmbrăcate în culori vibrante care echilibrează boluri de fructe pe cap. Cunoscute sub numele de palenqueras, ele sunt parte culturală și istorică a orașuli. Palenqueras au venit inițial din San Bassilo de Palenque, care este unn oraș mic la sud de Cartagena. Acest mic sat a fost de fapt unul dintre primele locuri din America care a fost eliberat de sclavie.
Seara cinăm în oraș și ne îndreptăm înapoi spre cazare.


Ziua 3: Duminică, 19 decembrie- Cartagena sau Excursie Opțională la Rosario Island
Cazare la hotel Ibis în Cartagena, camere duble, fără mic dejun

Astăzi avem de ales dacă vrem să rămânem în Cartagena și să ne plimbăm, să mergem la plajă, să mergem să dansăm salsa sau să luăm speedboat-ul către Insula Rosario. Acest arhipelag este situat la aproximativ 100 km de coastă și este un parc național natural. Parcul a fost creat pentru a proteja unul dintre cele mai importante recife de corali din Caraibe.
Deși unele dintre insule sunt stâncoase sau înconjurate de mangrove, multe dintre ele găzduiesc plaje uimitoare, perfecte pentru imagini din Caraibe: genul de plaje pe care vrem să le experimentămîn Caraibe - nisip alb, ape albastre strălucitoare, câțiva palmieri și cocktailuri delicioase! Putem lua caiacul pe mare, putem face scufundări sau putem pur și simplu sta într-un hamac să admirăm frumusețea de ne înconjoară.
Seara ne întoarcem în Cartagena.

Ziua 4: Luni, 20 decembrie- Minca
Cazare în Minca, la Loma Nevada, camere duble, fără mic dejun

Dis de dimineață plecăm spre Santa Marta, luând autobuzul, iar după un drum de aproximativ 5 ore, ajungem în Santa Marta. Ne plimbăm puțin prin orășel, bem o bere sau un suc și apoi ne îmbarcăm într-un maxi taxi spre Minca. La doar 45 de minute de Santa Marta, Minca pare puțin izolată, așezată pe vârful unui munte din Sierra Nevadas și cu vedere la Santa Marta și Marea Caraibelor, are o populație de aproximativ 800 de oameni.
Aici, putem alege între diferite activități la care ne putem înscrie. Fie mergem să sărim de pe stânci, la Polo Azul, după un hike de aproximativ o oră ( sau un scurt drum cu moto taxiul), fie mergem într-un tur către o fermă de cafea, cum ar fi Finca La Victoria Plantation sau mergem într-unul din hike-urile din zonă, cu siguranță ziua noastră va fi incitantă.
Seara ne reunim la hotel să povestim aventurile noastre din timpul zilei.

Ziua 5: Marți, 21 decembrie-Parcul Național Tayrona
Cazare în Parc, cort sau hamac

După un mic dejun copios, plecăm înapoi spre Santa Marta. Aici ne vom lăsa bagajele într-un storage, luând cu noi ce e mai important pentru o zi jumătate de plimbat prin pădure și stat la plajă. Tot din Santa Marta, ne urcăm în busul ce ne lasă la intrarea principală a Parcului Național Tayrona, El Zaino.
Pentru început vom face un hike de aproximativ o oră, chiar de la intrarea în parc. Drumeția se numește 9 Piedre (9 Pietre). Este în mare parte o potecă a junglei (buclă) cu priveliști uimitoare asupra oceanului. Vom putea vedea pietre (cu găuri neobișnuite în partea lor superioară), după care poteca a fost denumită, de-a lungul drumului. Aceste pietre au fost folosite de indigeni pentru a observa cosmosul.
Cea mai faimoasă, ușor accesibilă și, fără îndoială, cea mai bună plimbare din Parcul Național Tayrona este drumeția El Pueblito. Începe de la plaja Cabo San Juan și duce spre interior prin junglă până la un sat indigen El Pueblito. Deși se pare că satul este astăzi închis vizitatorilor, este totuși posibil să facem această drumeție. Călătoria durează o oră și jumătate într-un sens și este de dificultate medie.
Cireașa de pe tort va fi observarea florei și faunei exotice. Nimic nu este garantat, ci suntem la mâna Mamei Natură.
Seara ne-o vom petrece la cort sau hamac, pe plajă.


Ziua 6: Miercuri, 22 decembrie- Parcul Național Tayrona și zbor către Medellin
Cazare în Medellin, la hotel Ibis, în camere duble, fără mic dejun

Dimineața ne vom petrece, burghezi pe plajă, iar apoi, încet încet ne îndreptăm spre ieșirea din parc, vom lua în sens invers autobuzul către Santa Marta și ne vom îmbarca în avion, pentru un scurt zbor către Medellin.
Ajungem seara și, după o cină delicioasă, ne retragem la camerele noastre.


Ziua 7: Joi, 23 decembrie-Medellin
Cazare în Medellin, la hotel Ibis, în camere duble, fără mic dejun

Odată considerat unul dintre cele mai periculoase orașe din lume, Medellín a suferit o transformare în ultimii cincisprezece ani care l-a făcut unul dintre cele mai moderne locuri din toată Columbia.
Orașul a devenit mult mai sigur, există un sistem fantastic de metrou și telecabine care ar putea rivaliza cu cei mai buni din Europa, numeroase parcuri, clădiri noi, biblioteci, restaurante și o industrie tehnologică în creștere.
Asemănător cu începutul zile din Cartagena, vom merge cu un Free Walking Tour. Apoi vom vizita Comuna 13. Această zonă a fost odată cea mai violentă parte din Medellín. Crimele, drogurile și crimele violente erau în plină desfășurare (încă nu este o zonă sigură de vizitat noaptea). Trebuia să treci prin paznici pentru a intra în această zonă; dacă nu ai fi locuit aici, nu ai fi fost lăsat să intri.
Cu toate acestea, grație artei sale de stradă (care a fost o reacție la raidurile grele ale poliției) a existat un aflux uriaș de turiști. Acest lucru a făcut o parte a zonei mai sigură și a dus la o creștere a afacerilor și a comerțului. A schimbat într-adevăr structura comunității.
Spre după-amiază vizităm grădinile botanice, o retragere liniștită de zgomotul și haosul orașului. Acestea acoperă peste 14 hectare și găzduiesc aproximativ 4.500 de flori și aproximativ 139 de specii de păsări diferite. Există, de asemenea, un restaurant frumos în centru, unde vom putea să luăm cina.

Ziua 8: Vineri, 24 decembrie-Guatape
Cazare în Medellin, la hotel Ibis, în camere duble, fără mic dejun

Cel mai colorat oraș din Columbia, Guatape, este la doar o scurtă călătorie cu autobuzul de Medellin, iar combinația dintre orașul decorat și Piedra del Penol din apropiere, un imens monolit cu vedere la un baraj inundat, merită o vizită. Așadar, astăzi plecăm de dimineața spre această destinație ce promite o experiență minunată.
Pe scurt, vom lua autobuzul din Medellin, coborâm la Piedra del Penol, urcăm pe această rocă imensă, iar apoi continuăm vizita în Guatape. Seara, ne întoarcem în Medellin.
Cu aproximativ zece minute înainte de Guatape se află un monolit enorm, înalt de 220 de metri, care se înalță deasupra împrejurimilor sale, Big Guatape Rock, cunoscut mai frecvent sub numele de Piedra del Penol, unul dintre cele mai mari monolite din lume. Va trebui fie să urcăm 659 de trepte de la baza stâncii până la platforma de vizionare, fie 740 dacă vrem să mergem până la casa ce se află în partea de sus. Pașii sunt marcați după fiecare 25,acest lucru foarte fi pe cât de helpful, pe atât de descurajant.
Guatape este exact acel tip de loc, unde ne putem plimba străzile cu camera foto în mână, putem sta în cafenele și, pe scurt, să nu facem mare lucru, dar după întreaga zi, vomi avea senzația unei zile frumoase.
Nimeni nu știe exact de ce și când localnicii din Guatape au început să-și înfrumusețeze casele cu zocalos. Zocalo (stratul de ciment) este o parte inferioară de culoare diferită a unei case, care are de obicei până la 80 cm înălțime, iar acest obicei a fost importat probabil în Columbia din Spania. Dar oamenii din Guatape au dus zocalo la un nivel nou și mai bun atunci când și-au decorat casele cu simboluri și picturi colorate care descriu foarte des ocupația lor, credințele lor sau istoria familiei sau casa.
În afară de case colorate, există piața principală Parque Guatape cu biserica orașului și o altă piață mică La Plazoleta De Los Zocalos, care este cunoscută pentru treptele sale frumos pictate și restaurantele aglomerate, cafenelele și magazinele.
Seara ne întoarcem în Medellin.
24 decembrie este marea sărbătoare de Crăciun din Columbia. Colombienii sărbătoresc cu o zi înainte de nașterea lui Isus. De obicei, ei se întâlnesc împreună cu familia, nu numai cu părinții și frații, ci și cu bunicii, mătușile, unchii, verii și orice alte rude îndepărtate care vor lua cina împreună, vor face natilla, buñuelos, hojuelas și vor bea. La un moment dat, un unchi îl ascunde pe Pruncul Iisus și persoana care îl găsește primește de obicei bani pentru asta. La miezul nopții, toate cadourile de sub copac sunt deschise și apoi toată lumea continuă să petreacă.Ziua 9: Sâmbătă, 25 decembrie- Crăciun în Medellin
Cazare în Medellin, la hotel Ibis, în camere duble, fără mic dejun

Continuăm să celebrăm sărbătoarea Crăciunului în stil columbian. Un eveniment pentru care Medellín este renumit este jocul de lumini de Crăciun din Medellín, cunoscut sub numele de Alumbrados Navideños sau El Alumbrado.
Cu siguranță acesta este cel mai frumos cadou pe care Moș Crăciun ni l-a oferit.


Ziua 10: Duminică, 26 decembrie- Salento și Cocora Valley
Cazare în Salento, la hotel Camino în camere duble, fără mic dejun

Dimineața plecăm la ora 06.00 cu avionul către Salento, un mic orășel din The Coffee Triangle. Aterizăm pe la 10.00 și, din Salento luăm jeep-urile colorate ce ne vor conduce pe un drum pitoresc ce trece prin mai multe sate tradiționale din regiunea cafelei. Casele sale sunt pictate cu culori vibrante, care se potrivesc cu caracterul carismatic al localnicilor
Ajunși la destinație ne începem hike-ul prin valea verde, unde vom putea să observăm cei mai înalți palmieri din lume. Drumeția poate fi adapatată în funcție de condiția fizică a fiecăruia, dar noi recomandăm să parcurgem cele 5 ore, ce ne va purta prin pădurea ce trece prin nori, pe lângă ferme, prin junglă și desigur, pe lângă palmieri.
Seara ne întoarcem înapoi în Salento și, după o cină bine meritată, ne îndreptăm către tărâmul viselor.

Ziua 11: Luni, 27 decembrie- Drum din Salento spre Bogota, iar apoi autobuz către Neive
Cazare în deșert, în cort

La 05.46 dimineața ne îmbarcăm în avionul ce ne va purta înapoi către Bogota. Zborul este unul scurt, de nici măcar o oră. Ajungem la 06.40 în Bogota, la aeroport, de unde luăm un taxi până la Terminalul de autobuze. Ne facem plinul de mâncare, crănțănele, apă și tot ce mai avem nevoie pentru un drum de aproximativ 6 ore. Dar mai ales cu răbdare și joculețe pentru drum.
Plecăm din Bogota pe 07: 30 și ajungem în Neive spre după-amiază. Ne mai plimbăm puțin prin oraș, iar apoi luăm un taxi ce ne duce la deșertul Tatacoa. Ne cazăm la cort și ne bucurăm de o cină sub cerul înstelat. Și ce mai cer înstelat...


Ziua 12: Marți, 28 decembrie- Tatacoa Desert
Cazare în deșert, în cort

La Tatacoa, sau „Valea Tristetilor”, așa cum a fost numită în 1538 de Conquistador Jiménez de Quesada din cauza deteriorării pe care a observat-o, nu este tocmai un deșert, ci mai degrabă o pădure tropicală uscată. Numele „Tatacoa” i-a fost dat și de spanioli cu referire la șarpe cu clopoței, nu la șerpii negri inofensivi găsiți acolo.
Potrivit descoperirilor științifice, în perioada terțiară, La Tatacoa era o grădină cu mii de flori și copaci care s-au uscat treptat până a devenit un deșert.
Ne vom plimba, fie la pas, fie cu bicicletele prin deșertul roșu, cât și prin cel gri, ce ne amintește de peisajele selenare. Vom face o baie să ne răcorim în piscina de acolo, iar spre seară vom merge la Observatoriu să observăm stele și luna.
Cel mai frumos lucru probabil pe care îl vom experimenta în deșert este privitul cerului plin de stele. Deșertul Tatacoa este unul dintre cele mai bune din Columbia și unele dintre cele mai bune din America de Sud. Stelele sunt uimitoare de oriunde din deșert, dar cel mai bun loc pentru a experimenta o adevărată experiență de observare a stelelor Tatacoa este de la observatorul astronomic din inima deșertului roșu.


Ziua 13: Miercuri, 29 decembrie- Drum către Bogota, iar apoi către Leticia
Cazare în Leticia, la hotel Anaconda, camere duble, cu mic dejun

La 6.30 dimineața facem cale întoarsă către Bogota, cu stele în suflet și în amintiri. Aceeași poveste, crănțănele și jocuri de cărți sau pentru cei care vor să mai fenteze puțin trezirea, pot prelungi somnul înca cele aproximativ 6 ore de drum. Ajunși în Bogota, luăm un taxi către aeroport. La ora 12:42 avem un zbor de 2 ore către Leticia, poarta către Amazon.
Ne vom petrece după-amiaza prin bazarurile cu ierburi tămăduitoare și plante exotice și fructe delicioase.

Ziua 14: Joi, 30 decembrie-Aventura în Amazon
Cazare în hostel în Amazon, cameră privată

Vom fi preluați de ghidul nostru de acolo la 6:30 dimineata către Portul din Leticia. De acolo, folosind o barcă de transport public, ne va purta timp de aproximativ 2 ore pe Amazon către Puerto Narino.
În această primă zi, vom face trekking prin jungla din spatele unui sătuc indigen, vom vedea maimuțe, ni se va explica despre flora și fauna din junglă, iar spre final drumul ne va purta spre o rezervație nativă.
Vom servi prânzul, iar după ora 14:00, vom merge cu barca să vedem delfini gri sau roz și vom naviga pe lacuri și afluenți ai Amazonului.
La ora 19:00 vom lua cina și ne vom pregăti de o plimbare noctură să observăm insectele și flora și fauna amazoniană.


Ziua 15: Vineri, 31 decembrie-Revelion în Amazon
Cazare în hostel în Amazon, cameră privată

La ora 08:00 dimineața servim micul dejun în mijlocul Amazonului și repede ne scriem dorințele pentru Noul An. Ne vom petrece ultima zi din an într-un mod atât de frumos, navingând în bărcuțe mici prin zonele inundate ale junglei să vede iguane, leneși și păsări.
După prânz, vom reporni la drum, navigând pe râul Loretoyacu. Posibil vom revedea delfinii, cât și maimuțe. Mergem la Lacul Tarapoto și admirăm viața sălbatică a junglei.
Spre seară mergem să vedem caimani, iar spre seară facem trecerea dintre ani la lumina junglei, fără zgomot de petarde, artificii, dar cu cel al insectelor, animalelor și sufletului Amazonului.


Ziua 16: Sâmbătă, 1 ianuarie- Aventură în Amazon, întoarcere în Leticia
Cazare în Leticia, la hotel Anaconda, camere duble, cu mic dejun

Obișnuiți cu micul dejun de la ora 08:00 dimineața, ne vom bucura de dorințele deja împlinite ale anului 2022. Noul An îl vom petrece în prima zi alături de delfini, navigând spre insula San Antonio de Cacao și plimându-ne prin junglă, observând ecosistemul și vizitând comunitatea indignenă.
După prânz, vom merge la Viewing Tower ce are 45 de metri înălțime, iar apoi vom fi conduși înapoi spre Leticia.

Ziua 17: Duminică, 2 ianuarie- Zbor către Bogota și vizitare Bogota
Cazare în Bogota, la hotel, City Bog Expo Museo, în camere duble, fără mic dejun

La 11:17 avem zbor către Bogota, unde ajungem în jurul prânzului. Mergem să ne cazăm, să ne lăsăm bagajele și să facem un duș lung după toată aventura noastră din Amazon.
Avem o după-amiază liberă pentru plimbări, shopping și, în principiu relaxare.

Ziua 18: Luni, 3 ianuarie- Bogota și plecare spre casă

Dimineața mai dăm o tură prin oraș și încercăm să surpindem ultimele vederi și momente, să adunăm ultimele emoții și să ne colorăm sufletește cu toate culorile vibrante ale Columbiei.
La ora 17:05 avionul nostru va decola din Bogota, deasupra acestei țări care ne-a îmbogățit sufletește și unde ne-am petrecut sărbătorile de iarnă într-un mod inedit. Adios, Colombia, te quiero! Doua escale mai tarziu si dupa aproape o zi
aterizăm pe pământul băștinaș la ora 20.10. Probabil va ninge. Sau va fi polei. Cu siguranță frig. Dar noi vom avea căldura Americii Latine cu noi să ne încălzească pentru zilele iernii friguroase din România.


Traseu

Cartagena- Santa Marta-Minca-Tayrona National Park- Medellin-Guatape- Salento-Cocora Valley-Tatacoa Desert-Leticia-Amazon Rainforest-Bogota

HaiHui

4 experiente inedite

01.

Revelion in Amazon

Ce dorințe se pot îndeplini la trecerea dintre ani atunci când ți-o petreci în jungla Amazoniană?

02.

Craciun in Medellin

Un Crăciun fericit și colorat, petrecut pe străzile vibrante ale Medellinului

03.

Tatacoa Desert

Peisaje marțiene și selenare ce se aștern dedesubtul cerului împânzit de milioane de stele

04.

Tayrona National Park

Trekking prin Rai

HaiHui

Sfaturi calatorie

Info Covid: 🦠 *la momentul actual* Test PCR cu 96 ore înainte, obligatoriu în format tipărit. Testul rapid (testul de anticorpi RDT) nu este acceptat Alte informații importante Cetăţenii români care doresc să călătorească în Republica Columbia în scopuri turistice, nu au nevoie de viză de intrare în această ţară.
HaiHui

Metode de plata

Tranșa 1 : 750 € până pe 15 mai
Tranșa 2 : 250 € până pe 1 iunie
Tranșa 3 : 300 € până pe 20 august
Tranșa 4: 300 € până pe 20 septembrie
Tranșa 5: 290 € până pe 20 octombrie
HaiHui

Ce vei vedea

Exploreaza pozele din excursia HaiHui

...
...
...
...
Hai vii cu noi ?

Rezerva loc in excursie